Які види обігрівачів сушать повітря?

Категорії
Ця стаття була оновлена 08 07 2023

Закони фізики говорять про те, що волога має здатність випаровуватися, у тому числі й від нагрівання атмосфери. Вологість повітря може бути на різних рівнях і досить важливо контролювати, щоб вона залишалася в рамках норми. Тому перед купівлею обігрівачів, багатьох цікавить питання, який не сушитиме повітря.

Через що обігрівач сушить повітря?

Цікавим є факт того, що якщо просто нагрівати воду, то волога не здатна зменшитися. Відповідно, обігрівачі не можуть знизити вологість, а інколи навіть здатні її підвищити. Обігрівач сушить вологу за рахунок того, що вода нікуди не може дітися з закритого приміщення.

Є два виміри  вологи — абсолютне і відносне.

Відносна волога — це здатність атмосфері вміщувати воду навіть в процесі нагрівання, якщо приміщення закрите.

Абсолютна волога — це коли волога видаляється з атмосфери взагалі.

Через що обігрівач сушить повітря 

Відповіді на популярні питання

  1. Масляний обігрівач може створювати неприємні відчуття у випадку, якщо є  не якісним або несправним. Він нагріває повітря в кімнаті, у тому числі й пил. Через деякий час може стати причиною духоти. Але саме повітря пристрій не сушить. Також він не може розповсюджувати шкідливі речовини.
  2. Чи сушить повітря конвекторний обігрівач? Ключовий процес в роботі цих приладів - конвекція. У довільному порядку перемішується холодне повітря з гарячим.Тепле піднімається вгору, а холодне опускається вниз. Тепловентилятор працює за схожим принципом. В обох випадках пил може потрапити  на тен і стати причиною неприємного запаху. Але факт є фактом - обидва пристрої не можуть пересушувати повітря.
  1. Стверджуєте, що спіральний обігрівач пересушує повітря? За наявності спіралі горіти може не тільки пил, який на неї потрапляє, а й сама спіраль. З метою запобігання цього почали виготовляти обігрівачі з керамічним покриттям, яке захищає поверхню від потрапляння повітря.

Який обігрівач найменше сушить повітря?

Якщо правильно підійти до постановки питання, його слід поставити так: який обігрівач забезпечує комфортне повітря.

Перше місце, швидше за все, треба віддати керамічним обігрівачам. Вони є хорошим захисним елементом. Якщо ж Ваш вибір падає  на конвекторний або “вітродув”, то слід звернути увагу на те, що варто обрати модель, котрі знешкоджують бруд і мікроби.

Якщо обігрівач все ж таки сушить повітря?

Причин може бути декілька:

  • обігрівач слід відремонтувати;
  • варто частіше робити вологе прибирання в кімнаті;
  • необхідно провітрити приміщення;
  • поставити захисний фільтр в систему обігріву;
  • використовувати керамічний обігрівач.

Зверніться до консультанта компанії «Ecoteplo» і він дасть відповіді на всі Ваші питання. Біоконвектори «Ecoteplo» - якісний виробник тепла, який працюватиме на забезпечення затишку у Вашій оселі!

( 46 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*